Angyal Menza
Angyal Menza

Természetes csodaszer - fermentált zöldségek a menzán!

A fermentálást, vagyis sóval savanyítást már őseink is alkalmazták a zöldségek télire való tartósítására. Ma már tudjuk, hogy ez a módszer nemcsak konzerválást tesz lehetővé, hanem számtalan jótékony hatással is bír. Sóval való savanyítással megakadályozzuk a káros baktériumok elszaporodását, és helyet engedünk a jótékony tejsavbaktériumoknak. Ezek a baktériumok adják meg a fermentált ételek savanykás ízét, tartósítják a zöldséget, és hasznos probiotikumként működnek az emésztőrendszerünkben.
A fermentáció során a zöldségekben lévő vitaminok és ásványi anyagok jobban hozzáférhetővé válnak, és az antitápanyagok, mint a fitinsavak és lektinek szintje csökken.
Az így készült zöldségek frissek és ropogósak maradnak, és könnyebben emészthetők, mivel a baktériumok előemésztik az ételt. Ez különösen hasznos lehet emésztőrendszeri problémák vagy puffadás esetén.
Menza kínálatunkban mostantól megtalálhatja 315 gr-os, üveges kiszerelésben az általunk fermentált zöldségeket!


* * * 

FODMAP ebéd

Elérhető Angyalmenzánkon egy hipoallergén (glutén-, tej-, szója- és tojásmentes), közepes FODMAP tartalmú ebéd. Ezzel is igyekszünk megoldást nyújtani a krónikus emésztőrendszeri problémával küzdőknek. A FODMAP étrendről és a diéta részletiról a FODMAP étrend menüpontra kattintva olvashat bővebben. 

Angyalteák a menzán!

Kínálatunk válogatott gyógynövényekből készült angyal teákkal bővült! Teakeverékeinket a gyógynövény kultúra tradicionális receptjeiből úgy állítottuk össze, hogy ízében a mai ember is fogyaszthatónak, kellemesnek találja.

Stresszoldó tea

Rohanó, stresszes hétköznapjainkban ez a teakeverék nyugodtságot biztosít úgy, hogy közben éberségünk megmarad. Hatóanyagainak köszönhetően vérnyomáscsökkentő, ideg-és szívnyugtató, gyomornyugtató, fejfájáscsökkentő, görcsoldó hatású. Ingerlékenység esetén is hatékony és csökkenti az éjjeli izzadást, enyhítheti a kellemetlen klimaxos tüneteket.

Varázstea

Ez a kellemes aromájú gyümölcsös tea természetes módon frissít, fiatalít. Idegerősítő hatású, segít megbirkózni a depresszív hangulattal, és serkenti az elmét. Roboráló jellegű, gyulladásos, és bakteriális eredetű fertőzések ellen hat. Javítja az emésztést, segíti az epeműködést. Szabadgyökfogó tulajdonságait a hibiszkusz és az aszalt vörösribizli hatóanyagainak köszönheti. 

Általános gyulladáscsökkentő tea

Elősegíti a húgyúti gyulladások, fertőzések gyógyulását, csökkenti a bélgyulladás tüneteit. Enyhíti az allergiával kapcsolatos panaszokat és a bőrirritációt. Megfázás, légúti megbetegedések esetén is hatásos. Erősíti az immunitást, segíti a szervezetet a méregtelenítésben. Lassítja az öregedés korai jeleit. Megnyugtatja az elmét és a gyomrot.  

A teákat 50 grammos kiszerelésben, szálas formában kínáljuk.
Elkészítésük módja:egy evőkanálnyi, vagy egy teatojásnyi teakeveréket forázzunk le 8 dl vízzel, és lefedve hagyjuk állni 5-7 percig. Leszűrve melegen vagy hidegen is fogyasztható.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kedves Ügyfeleink!

A napi minimum rendelési összeg 4000 Ft.

Kiszállítás díjai:

A kiszállítás díja a Budapesten kívüli körzetek mellett a külső kerületek esetében is körzetenként változó. A napi díjat a kiszállítási cím megadásakor láthatja.

Budapesten kívül az alábbi településekre szállítunk:
Budakeszi, Budakalász, Budaörs, Gyál, Dunaharaszti, Törökbálint, Solymár, Csömör, Vecsés, Piliscsaba, Pilisvörösvár, Nagykovácsi, Érd, Szentendre, Pomáz, Biatorbágy, Herceghalom, Üröm, Szigetszentmiklós.

Minden egyéb szállítási cím esetén előzetes egyeztetés szükséges.

A kiszállítás 7:00 és 13 óra között történik. Amennyiben ebben az időszakban akadályba ütközik a csomag átvétele, jelezze futárainknak a +36 30/434-5302 számon.

Technikai információk

  • A menzafelület csak a tárgynapot megelőző nap reggel 5 óráig teszi lehetővé a rendelés leadását.
  • A lemondást szintén az előző nap reggelén 5 óráig áll módunkban elfogadni, ellenkező esetben a megrendelt étel árát felszámoljuk.
  • A szállítási címet a rendelési felületen keresztül az előző nap reggel 5 óráig tudja módosítani. Ez időn túli módosítást telefonon, közvetlenül a futároknál tud kérni a tárgynap reggel 7 óráig a +36 30/434-5302 számon. (Ebben az esetben a felmerülő többletköltségeket felszámítjuk)
  • Megrendeléséről minden esetben visszaigazoló e-mailt küldünk. Amennyiben ez nem érkezik meg, a rendszer nem rögzítette megrendelését, ismételje meg azt.
  • A számla kiegyenlítése kártyás fizetéssel, vagy kiszállításkor a futárnak készpénzben (teljes heti rendelés esetén hétfőnként, eseti megrendelésnél az aktuális szállítás alkalmával) történik. 

Kérdés esetén hívjon minket a +36 30 475 9363-as számon (8 - 16 óra között) vagy írjon emailt a menza@angyalokkonyhaja.hu címre.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SZÉP Kártya elfogadóhely vagyunk!


Oldalunkon OTP és K&H SZÉP Kártyával* is tudnak fizetni. Az erre vonatkozó érvényes kormányrendelet 2022. év végégig megszűnteti a SZÉP-kártya zsebeinek felhasználása közötti határokat, ennek megfelelően mindhárom SZÉP-kártya zsebet (szálláshely, vendéglátás, szabadidő) használhatja rendelése kifizetésére.

Önnek nincs más teendője, mint rendelése végén a Kosárban a fizetési módok közül kiválasztani a megfelelő SZÉP Kártya nevét, innen az adott bank oldalára irányítjuk, ahol biztonságos tranzakción keresztül fizethet kártyájával. 

*Amennyiben az MKB SZÉP Kártyával kíván fizetni, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Angyal Menza